esmaspäev, 7. mai 2018

Kohvi ei mõjuta

Ilmselt kohtab üsna tihti meediaväljaannete uudisvoos nupukesi, mis räägivad kohvi positiivsest või halvast mõjust mõnele tervisenäitajale. Karolinska Instituudi teadlased analüüsisid 750 varem avaldatud teadusartiklit selgtamaks kohvi joomise seoseid teise tüübi diabeediga. Olemasolevad andmed näitavad, et kohvi tarbimine on pöördvõrdeliselt seotud T2D riskiga. Võimalikud tegurid selle seoses puhul hõlmavad termogeenseid, antioksüdatiivseid ja põletikuvastaseid toimeid, adenosiini retseptori signalisatsiooni modulatsiooni ja mikrobioomi sisu ja mitmekesisust. Samas kinnitavad teadlased, et usaldusväärsemate tulemuste saamiseks on vaja täiendavaid eksperimente.

Kommentaare ei ole: