teisipäev, 19. veebruar 2008

Viva Stipendium!

Enamus tudengeid teab, et õpingu jooksul on hetki, kus tuleb läbi ajada väga väikese summaga. Eks endalgi on olnud aegu, kus makaronid ja hapukoor olid mu lahutamatud kaaslased. Kuid eks peale kehvamaid aegu tulevad paremad! Igatahes soovitan kõigil õppuritele oma eelarve suurendamiseks otsida lisavahendeid. Üks võimalus on käia tööl. Kuid kas see ei tõmba sind tudengimelust eemale? Kahtlemata. Seega on otstarbekas keskenduda õigel hetkel õppimisel, et hinded oleksid maksimumi lahedal. See aga annab omakorda võimaluse kandideerida mõnele stipendiumile, mis 'rikastab' su toidulauda. Muidugi on olemas igakuine riiklik õppestipendium, kuid seda saavad siiski kõige paremad. Kui sina pole õppimisest just esirinnas, kuid paistad silma teistes valdkondades, siis on viimane aeg oma rahalist olukorda parandada stipendiumiga.
Mis selleks teha? Kõige pealt uuri oma ülikooli kodulehelt, millistele stipendiumitele hetkel kandideerida saab. Siis küsi nõu sõpradelt, kuidas ja millal? Alati jälgi, et vastaksid stipendiumi statuudis välja käidud nõuetele. Loe põhjalikult juhist, milliseid dokumente lisaks avaldusele on vaja. Enamus dokumendid on võimalik kokku saada nädalaga, seega on oluline mitte jätta sooviavalduse esitamist viimasele hetkele. Kui kõik on postiga teele pandud, siis jääb ainult loota, et sina osutud valituks.
Kuid pea alati meeles, et stipendium on ühelt poolt ka tunnustus, mis eeldab, et oled olnud üks parimaist!
Siinjuures minu sügav kummardus kõigile asutustele, organisatsioonidele ja eraisikutele, kes Eesti tudengeid on aidanud nende õppingute teel.

Kommentaare ei ole: